26.7.2021. 14:53
0
Naomi Osaka: Imala sam osjećaj 'ispunjenja dužnosti' prema Japanu
Japanska teniserka Naomi Osaka rekla je u ponedjeljak da je imala "osjećaj ispunjenja dužnosti" prema Japanu kad joj se pružila prilika da zapali olimpijski kotao na prošlosedmičnoj ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju.

S obzirom da joj je ovo prvi put da učestvuje na Olimpijskim igrama, slika Osake odmah su urezane u japansku sportsku historiju kada se pojavila na ekranu dok je nosila olimpijski plamen na Nacionalnom stadionu na kojem nije bila publika.

Upitana o iskustvu nakon pobjede u drugom krugu ženskog prvenstva, Osaka je rekla da razumije težinu "zaista velike časti", s obzirom na to da je odrasla gledajući ceremonije otvaranja olimpijskih igara, prenosi japanska novinska agencija Kyodo.

- Za mene je to bilo nešto što kao dijete vidite na televiziji, okupljate se oko televizora sa porodicom i gledate cijelu ceremoniju. Znam da su moji baka i djed vjerovatno plakali - rekla je.

- Iskreno, nisam osjećala pritisak. Za mene je više bio osjećaj uzbuđenja i bilo je to kao osjećaj ispunjenja dužnosti. To je bilo nešto što sam željela postići - kazala je Osaka.

Osaka se takmiči na svom prvom teniskom turniru otkako se povukla sa French Opena krajem maja nakon što je javno govorila o tome kako se bori sa anksioznošću.

(Fena)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.