11.10.2021. 20:25
0
Jasna poruka Đokoviću iz Australije: Džaba ti titule, nećeš zaigrati ako se ne vakcinišeš
Ako želi nastupiti na prvom Grand Slamu sljedeće sezone, Đoković mora primiti prvu dozu vakcine do 15. oktobra
Novak Đoković mogao bi propustiti Australian Open ako se ne vakciniše protiv koronavirusa u sljedeća četiri dana.

Svjetski broj 1 odbio se dosad vakcinisati jer, kako kaže, virus stalno mutira i onda ne vidi svrhu vakcinisanja.

“Moje izjave uzele su se iz konteksta. Ispalo je da sam ja protiv bilo kakvog cijepljenja, ali to nije tačno. Uostalom, ko sam ja da govorim o vakcinisanju kad se time bave stručnjaci koji tako spašavaju živote? No, ne želim da mi se nešto nameće i da protiv vlastite volje u svoje tijelo nešto unosim. To ne mogu prihvatiti”, rekao je Đoković uoči US Opena na kojem je u finalu izgubio od Medvedeva.

Ako želi nastupiti na prvom Grand Slamu sljedeće sezone, Đoković mora primiti prvu dozu vakcine do 15. oktobra.

Drugu dozu mora primiti do 26. novembra kako bi, prema australskim epidemiološkim mjerama, mogao ući u zemlju na vrijeme da nastupi na turniru.

Premijer australske savezne države Victorije Dan Andrews jasno je Đokoviću poručio da ni za koga neće biti iznimaka, pa tako ni za njega.

“Grand Slam titule neće mu pomoći da uđe Australiju. Može ući jedino na temelju dokaza da se vakcinisao. I tu nema nikakvih ustupaka”, rekao je Andrews, prenosi Fokus.


(Admir Oručević)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.