19.1.2022. 20:44
1
ATP poslao dopis igračima: Samo vakcinisani u Francusku, Đokoviću zabranjen i Rolan Garros
Ono što je najavljeno prethodnih dana, sada je i zvanično – ATP je poslao dopis teniserima da će samo vakcinisani teniseri moći da igraju na turnirima u Francuskoj, uključujući i Roland Garros, prenosi SportKlub.

Kako piše “Tennis Majors“, u naslovu maila stajalo je “VAŽNO: Zahtjev za vakcinacijom u Francuskoj“, a u tijelo se navodi da je Teniska federacija Francuske obavjestila ATP o tome da će uskoro biti usvojen zakonski akt kojim se zabranjuje učešće nevakcinisanim sportistima na bilo kom sportskom događaju.


Ono što je najvažnije jeste da, po svemu sudeći, neće moći da se uđe ni sa antitijelima od prethodne infekcije ukoliko taj igrač nije primio makar jednu dozu vakcine.


“Zasad je nejasno da li će igračima koji su se oporavili od korona virusa biti dopušteno da igraju, ukoliko nisu primili makar jednu dozu vakcine“, navodi se dalje u mailu.


Kako piše, igrači moraju da budu ili potpuno vakcinisani ili da imaju certifikat koji potvrđuje da iz medicinskih razloga ne smiju da prime vakcinu.


Roland Garros počinje 24. maja, a titulu brani Novak Đoković.


(Kenan Bešlija) 

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.