25.1.2022. 12:44
0
Ashleigh Barty u polufinalu Australian Opena
Australka Ashleigh Barty plasiral se u polufinale prvog teniskog Grand Slam turnira sezone - Australian Opena u Melbourneu.

Domaća teniserka je u četvrtfinalu ubjedljivo savladala Amerikanku Jessicu Pegulu sa 6:2, 6:0 u meču koji je trajao samo 63 minute. Prva igračica na WTA listi, koja je na vrhu 111. sedmicu zaredom, drugi put plasirala se u polufinale domaćeg Grand slama, nakon 2020. godine. 

Barty će u polufinalu igrati protiv Amerikanke Madison Keys, koja je u prvom četvrtfinalu pobijedila Čehinju Barboru Krejčikovu sa 6:3, 6:2. Preostala dva četvrtfinalne meča u ženskoj konkurenciji odigrat će se u srijedu. Snage će odmjeriti Amerikanka Danielle Collins i Francuskinja Alize Cornet, te Poljakinja Iga Swiatek i Estonka Kaia Kanepi.


(FENA/  Amer M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.