26.4.2022. 12:12
0
Slavni Kasparov očitao lekciju Đokoviću: Ti, kao Srbin bi to morao znati
Wimbledon je nedavno zabranio učešće ruskim i bjeloruskim teniserima i to je vijest koja je odjeknula svuda u svijetu.

Novak Đoković je upitan da prokomentariše odluku Wibledona i on je rekao da to nema nikakve veze sa sportistima i da običan narod najviše pati u tim situacijama.

“Uvijek ću osuditi rat. Znam koliko trauma to ostavlja na sve, naročito na djecu. Mi u Srbiji dobro znamo to, imali smo 1999 bombardovanje, uopšte mnogo ratova u nekom bliskom periodu. Običan narod uvijek pati. Ne mogu da podržim odluku Wimbledona. Igrači nemaju ništa sa tim. Politika kada se umješa u sport ne ispadne ništa dobro”, rekao je Novak Đoković.

Na ovo se osvrnuo čuveni ruski šahista Garry Kasparov i rekao:

“Rusija igra po rankingu, a ubija po nacionalnosti. Ruski sportisti koji nisu osudili Putina i rat u Ukrajini, tom tišinom mu pružaju podršku. Đoković kao Srbin to mora da zna, a gledajući historiju sve je to prilično neumjesno”, napisao je Kasparov.




(Admir O.)

 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.