26.5.2022. 19:01
0
Prije 12 godina igrao na turniru u Sarajevu, danas juriša na Roland Garros
Daniil Medvedev trenutno drugi teniser svijeta prije 12 godina igrao je na turniru "Open RCT Barcelona 1899 - Sarajevo 2010" u glavnom gradu BiH, a zanimljivo da je tada zaustavljen u polufinalu od bh. tenisera.

Daniil Medvedev plasirao se u treće kolo Roland Garrosa pobijedivši Lasla Đerea (6:3; 6:4; 6:3) za nešto više od dva i po sata tenisa. Interesantna činjenica veže ova dva tenisera za Sarajevo. Medvedev i Đere stigli su do polufinala “Open RCT Barcelona 1899 – Sarajevo 2010” prije 12 godina u Sarajevu. Teniser iz Srbije Laslo Dere na kraju je osvojio turnir, a Medvedev je zaustavljen u polufinalu od bosanskohercegovačkog tenisera.

“Pokazao je već tada da se radi o izuzetno talentovanom teniseru. Tokom turnira bio je veoma raspoložen i glavni zabavljač na svečanom otvaranju i tokom turnira. Uvjeren da će pobijediti u Sarajevu. Igrao je odlično do polufinala ali je naišao na izuzetno raspoloženog našeg Denisa Porčića koji je preokrenuo u drugom setu, nakon čega se Medvedev iznervirao, počeo da se žali na povredu, a u trećem setu kod vodstva Porčića 4:1 i predao meč. Vidno iznerviran je bez pozdrava napustio turnir” prisjeća se Haris Kafedžić, predsjednik upravnog odbora teniskog kluba Tenis Pro 1996.

Đere i Porčić igrali su tada finale, a Srbijanac je upisao trijumf i naslov u glavnom gradu BiH pobjedom 2:0 (6:2; 6:1).

“Open RCT Barcelona 1899 – Sarajevo 2010” ove godine počinje 15. augusta i trajaće šest dana. Turnir okuplja tenisere i teniserke do 16 godina, a prošle godine osvajač turnira bio je Marko Maksimović. Dobojlija je osvojio i Masters do 16 godina u Monte Carlu, a nakon toga se odlučio igrati za reprezentaciju Srbije. Sada je i član teniske akademije Novaka Đokovića.

U prošlosti na ovom turniru su igrali između ostalih: Marin Čilić, Ivan Dodig, Peđa Krstin, Tomislav Brkić, Damir Džumhur, Mirza Bašić, Nerman Fatić, Aldin Šetkić, Dea Herdželaš, Nefisa Berberović, Mervana Jugić-Salkić, Asja Tankić i mnogi drugi, prenosi N1.


(Admir O.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.