16.6.2022. 10:34
0
Agonija se nastavlja: Novak Đoković neće moći igrati ni US open!
Srbijanski teniser Novak Đoković neće dobiti izuzeće od vakcinacije za ovogodišnji Grand Slam turnir, US Open u New Yorku.

U tekstu “New York Timesa“ potvrđeno je da Đoković u ovom trenutku nema pravo ulaska u Sjedinjene Američke Države zbog toga što nije vakcinisan, prenosi Nova.rs.

Kako se navodi, Novak se tretira kao nevakcinisani stranac te mu nije dozvoljen ulazak u SAD, što bi moglo da se zaobiđe posebnim izuzećem.
 
Međutim, Teniski savez SAD (USTA), po čijim okriljem je US Open, neće da traži izuzeće od vlasti za tenisera iz Srbije, objavio je “Times”.

Novak je iz istih razloga propustio Australian Open na početku sezone, a potom i Indian Wels i Miami.

Nedolazak na US Open mogao bi da prouzrokuje dodatne probleme za srbijanskog tenisera, koji tamo brani finale, odnosno 1.200 bodova.


(Admir O.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.