8.7.2022. 19:04
0
Izgubio prvi set pa razbio Norrieja: Đoković u finalu Wimbledona
Treći reket svijeta Novak Đoković drugi je finalista ovogodišnjeg Wimbledona nakon što je u polufinalu bio bolji od Britanca Camerona Norriea sa 3:1 u setovima.

Rezultat po setovima je glasio 2:6, 6:3, 6:2, 6:4 za dva sata i 35 minuta igre i u nedjelju će se za sedmu titulu u Londonu sastati sa Nickom Kyrgiosom.

Australijanac je do prvog Gradn Slam finala došao bez borbe nakon povlačenja Rafaela Nadala, dok će Novak igrati za 21. trofej, četvrti uzastopni, odnosno ukupno sedmi u prijestolnici Engleske. U Open eri više titula od Srbina imaju samo Roger Federer (8) i Pete Sampras (7).

Tridesetpetogodišnji Beograđanin će u nedjelju odigrati 32. Grand slam finale u karijeri, što je historijski rekord. Nevjerovatan je i podatak da je Novak na Wimbledonu u seriji od 27 pobjeda.

(A. Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.