31.7.2022. 11:47
0
„Novak insistira na US Openu, mogla bi da mu se ponovi Australija“
Englezima "zasmetalo" što se Đoković sprema za New York.

Novak Đoković se sprema za predstojeći US Open iako po trenutnim pravilima ne može da igra na posljednjem Grand Slamu u sezoni. Stranim državljanima koji nisu vakcinisani nije dozvoljen ulazak na teritoriju SAD-a, i djeluje da se takva politika neće promjeniti.

To Đokovića nije sprečilo da radi piunom parom pa je i sam poručio da se sprema kao da će igrati na US Openu i da mu svi „držimo palčeve“.

Novak se i zahvalio svima na podršci i borbi da zaigra na US Openu, s obzirom na to da su pokrenute brojne peticije i mnoge javne ličnosti i političari stali uz njega.

Engleski “Daily Mail” je posvetio tekst posljednjoj Đokovićevoj objavi u kojoj najavljuje da se sprema za New York pod naslovom “Nevakcinisani Đoković se sprema da igra US Open uprkos zabrani ulaska u SAD”.

Autor se u tekstu osvrće na klip sa Novakovim treningom i podsjeća da je Đoković bio deportovan iz Australije jer je prekršio rigorozne mjere u borbi protiv koronavirusa i da bi isto to mogao doživjeti New Yorku, ali da on insistira na pripremama za US Open.

Novak Đoković je  u Australiju ušao uz dozvolu tamošnjih vlasti koje su kasnije od toga napravile spektakl, dok u SAD ni ne namjerava da uđe ako se ne promjeni nešto po pitanju politike ulaska, tako da je priča o ponovljenom scenariju nerealna.

U tekstu se dalje pominju brojne poruke podrške i one koje u Novaku vide uzora za sve, kao i one u kojima se šalje podrša Đokoviću što nije vakcinisan i da je samo dokazao da je u pravu.

Jasno je da u Novakovom slučaju ovog puta ne smije da bude greške i da u New York može da ode samo ako bude 100 posto siguran da će imati jasnu i nedvosmislenu dozvolu, prenosi Nov.rs.


(Admir O.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.