28.10.2022. 19:44
0
Alcaraz lako sa zemljakom za polufinale Basela
Prvi teniser svijeta Carlos Alcaraz plasirao se u polufinale ATP turnira serije 500 u Baselu, pošto je u dva seta savladao Pabla Carreno-Bustu 6:3, 6:4.

U prvom setu Alcaraz je generalno dobro servirao. Usput je napravio brejk za 3:1 i trasirao put ka prvom setu. Međutim, ozbiljan izazov imao je u sedmom gemu, kada je Carreno-Busta propustio dvije brejk prilike. Ipak, tu se spasio broj 1, a potom i mirno priveo set kraju.

Fenomenalno je počeo drugi set. Iskoristio je drugu vezanu brejk loptu i odmah došao do prednosti. Međutim u četvrtom gemu 15. na svijetu se budi. Pravi Carreno-Busta brejk za 2:2 i uvodi set u zanimljiv tok.

Uspio je da spasi tri brejk lopte i povede 4:3. Ali od tada Alcaraz ubacuje u brzinu više, veže tri gema i gubi samo četiri poena.

Rival Alcarazu u polufinalu biće Felix Auger-Aliassime, koji je u dva seta savladao Bublika 6:2, 6:3, prenosi SK.


(Admir O.)

Tenis
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.