10.1.2023. 16:41
1
Đoković svako jutro započinje sa ovom namirnicom, smatra je neotkrivenim čudom prirode
Dijeta Novaka Đokovića uvijek privlači barem podjednaku pažnju kao i njegovi rezultati na terenu, a često je i zanimljivija tema laicima jer više znaju o hrani nego o samom tenisu.

Poslije nekoliko godina su ljudi konačno prihvatili da mu meso nije potrebno u ishrani, a uporedo sa prihvatenjem ove činjenice je i raslo interesovanje šta zapravo unosi u organizam.

Novak je primjenio neke osnove ishrane od Anthony Williama, čovjeka koji liječi mnoge slavne ljude Hollywooda, a poznatiji je pod nadimkom „Medical Medium“.

U svojim knjigama o uticaju ishrane na cjelokupno zdravlje posebnu pažnju posvetio celeru. On govori o protokolu 3-6-9 koji primjenjuju mnogi sportisti, ali i slavne ličnosti iz svijeta filma.

„Pratite doktora Anthonyja Williama, to je odakle dolaze sve informacije, svi ovi minerali i soli koji hrane i čiste vašu jetru. Za više detalja, provjerite na internetu. Za mene čini čuda, za moju ženu, djecu i sve u našoj okolini. Djeca ne mogu da piju čist sok od celera pa dobijaju i krastavac, ali je najbolja stvar ujutru čist sok od celera“, poručio je jednom Đoković.

Teniser iz Srbije od 2018. godine koristi ovaj protkol. Uglavnom se predviđa jutarnje čišćenje organizma limunom, sokom od celera i biljnom hranom.

Prema njegovim riječima ova zelena biljka je toliko aktivna da je smatraju neotkrivenih čudom prirode, a tvrdi da ovaj sok može da pomogne u sljedećim stvarima: borba protiv gorušice, borba protiv autoimunih oboljenja i nekih drugih bolesti, oporavak jetre, brže izbacivanje toksina iz tela, smanjuje nadutost, borba protiv bakterija…

Navodno upravo ovaj sok povećava nivo energije zbog velikog broja minerala i vitamina, prenosi N1. 


(A.R.)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.