26.1.2023. 8:27
1
Skandal: Ruski i srpski navijači poržali Putina, sa njima bio i Srđan Đoković
FOTO: screenshot/Twitter
Navijači Novaka Đokovića i Andreja Rbleva u došli su u centru pažnje zbog iznošenja zastave Rusije sa likom Vladimira Putina i skandiranja "Rusija - Srbija" u Melbourne Parku.

Grupa od dvadesetak navijača na taj način pružila je podršku dvojici tenisera koji su se borili za ulazak u polufinale Australian Opena. Osoba koja je držala zastavu Rusije sa likom predsjednika Rusije također je nosila majicu sa zloglasnim simbolom “Z”, koji se smatra za simbol podrške ruske agresije na Ukrajinu.

Desno od njega na snimku se može vidjeti druga osoba koja je viorila zastavu separatističke tzv. “Donjecke republike”.

Sve je to zabilježio novinar Guardiana, Tumaini Carayol, koji je postavio video na društvenoj mreži Twitter.



Zanimljivo je da se sa osobama koje su pružile podršku predsjedniku Rusije našao i otac Novaka Đokovića, Srđan, koji se sa njima fotografisao, a zatim nastavio svojim putem.

Ruske zastave, kao i ostale separatističke zastave, obilježja i simboli strogo su zabranjeni na Australian Openu, te je na kraju intervenisala i australska policija.

Ukupno četiri osobe su izbačene iz kompleksa gdje se održava prvi Grand Slam sezone.

Novak Đoković je na kraju savladao Rubleva sa 3:0 u setovima i plasirao se u polufinale, piše n1. 

(


(A.R.)

 

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.