3.3.2023. 18:37
0
Đoković doživio poraz u polufinalu: Rusko finale u Dubaiju
Srbijanski teniser Novak Đoković doživio je danas prvi poraz u 2023. godini. Svjetski broj 1 večeras je poražen u polufinalu turnira u Dubaiju, gdje je bolji od njega bio Rus, Danil Medvedev.

Ruski teniser je slavio sa 2:0, po setovima 6:4 i 6:4, poslije jednog sata i 35 minuta igre.

U meču za trofej u Dubaiju Medvedev će se boriti protiv zemljaka Andreja Rubljova koji je ranije danas u prvom polufinalu savladao Nijemca Alexandra Zvereva sa 2:0 (6:3, 7:6).

U prvom setu se vodila ravnopravna borba samo u prva četiri gema, a onda je Medvedev uspio da napravi dva brejka, povede sa 5:2, pa Novaku ni brejk u osmom gemu nije bio dovoljan za preokret.

Bolja igra ruskog tenisera i u drugom setu, odmah je poveo sa 2:0 i tu prednost je zadržao do kraja meča.

Nole tako nije uspio da po šesti put u karijeri dođe do titule u Dubaiju, a Medvedev će biti u prilici da potvrdi fantastičnu formu u posljednje vrijeme i osvoji treći uzastopni turnir, poslije trofeja u Rotterdamu i Dohi u prethodnih par nedjelja.

Novaku sada ostaje iščekivanje da li će moći da nastupi u Miamiju, gdje je američkim vlastima proslijeđen zahtjev za specijalnu dozvolu za Đokovićev dolazak na ovaj turnir, s obzirom da nije vakcinisan protiv koronavirusa.

(A. Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.