9.6.2023. 18:26
0
Đoković izborio sedmo finale u karijeri na Roland Garrosu
FOTO: AP
Nakon nešto više od tri sata igre, Novak Đoković je savladao Carlosa Alcaraza u polufinalu Roland Garrosa sa 3:1 u setovima te se tako plasirao u novo finale jednog Grand Slam turnira, a sedmo na Roland Garrosu u karijeri. Bilo je 6:3, 5:7, 6:1 i 6:1 za Novaka.

Prvi set Đoković je dobio veoma lako. Bilo je 6:3 za srpskog tenisera koji je odmah na počeku uzeo brejk Špancu.

Drugi set donio je dosta izjednačeniju borbu, a trajao je skoro 80 minuta. Prvo je Đoković izgubio svoj servis, Alcaraz je poveo sa 5:3, ali je odmah uslijedio ribrejk. Nešto kasnije Đoković nije uspio odbraniti svoj servis kod vodstva Alcaraza sa 6:5 tako da je Španac poravnao rezultat na 1:1 u setovima.

U trećem setu kod rezultata 2:1 za Đokovića, Alcaraz je zatražio medicinski time out zbog bola u desnoj nozi.

Nakon toga, tempo igre Alcaraza se potpuno raspao, a evidentno je bilo kako ga muči povreda koju je zaradio. Đoković je poveo sa 6:1 i bilo je jasno kako je veoma blizu ukupne pobjede s obzirom na povredu protivnika.

Upravo to se i dogodilo. Novak je silovito započeo četvrti set i odmah na početku uzeo brejk te ubrzo poveo sa 3:0. Do kraja je rutinski odradio posao i izborio finale gdje čeka boljeg iz duela Zverev-Ruud.

(Erna H.) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.