31.1.2019. 16:03
0
Šokantna ispovijest Kijine majke: Otkrila kroz kakve je muke prošao Duško Tošić, a kad je spomenula Karleušu...
Nadica Zeljković, majka Kije Kristine Kockar, prisjetila se kako je bilo prije skoro dvije decenije kada je pomagala jednom od najuspješnijih srbijanskih fudbalera na svijetu Dušku Tošiću i otkrila detalje o njegovom životu prije profesionalne fudbalske karijere.

Podsjećamo, Jelena Karleuša je pred kraj 2018. godine u emisiji "Ami G show" otkrila da je prestala komentirati Kristinu Kiju Kockar onog trenutka kada joj je suprug Duško Tošić rekao da mu je Kijina majka davala hranu dok je boravio u Domu za djecu bez roditeljskog staranja u Zrenjaninu. Zbog Nadicinog gesta u vrijeme kada je Tošić bio siromašan, JK je promijenila "stav" prema Kiji.

- On je imao 17-18 godina kada je dolazio ovdje, jer je 2002. otišao u Beograd, to sam zapamtila. Bio je pet godina u podmlatku, pa je prešao u prvi tim i hranio se ovdje. Ja nisam bila upoznata s njegovom materijalnom situacijom, jer sam sve njih kada dođu smatrala samo djecom. On je bio jedan lijep, fin, vrlo skroman momak i zato mi je zapao za oko. Ja kad dođem ovdje, oni su svi gladni, momci u razvoju, sportisti - počela je priču Nadica.

''Fudbalski klub je dozvoljavao da se sportisti hrane ovdje, hrvači, rukometaši, fudbaleri. Ovo je sportski restoran u sklopu stadiona. Zbog toga je dolazio da se ovdje hrani i onda sam ga zapazila. On je mene zapamtio vjerovatno iz razloga što taj obrok njima mnogo znači kada su u toj fazi i kada su mladi, kada im treba hrana, i normalno je da se sjećaju obroka, prvog kontakta s nama. Svi su na neki način bili skromni i onaj ko ima, nije se isticao, pa se oni svi uklope kao djeca, sportisti'', ispričala je Kijina mama.


Nadica je plakala zbog priče koju je iznijela Karleuša o svom suprugu, ali je u isto vrijeme bila veoma sretna što je se slavni fudbaler sjeća poslije toliko godina.

- Svako se mene sjeća na neki način, ali on... Ja sam bila oduševljena. Hvala i Jeleni što je sve to ispričala. Meni je jako drago što se mene sjetio. To mi je draže nego što je branio moju Kiju. Neka se ona brani, mene taj dio ne zanima. Svaka čast i Jeleni što ga je ispoštovala kada joj je to rekao. Što kaže moja Kija - koliko Jelena poštuje svog muža kad je prestala i iznijela u javnost nešto lijepo - kaže Nadica, kojoj je Tošić ostao u lijepom sjećanju, a, sudeći po njenoj priči, bio je i omiljen i u društvu.

- Duško je sjedio. On sjedi i čeka i, kad imamo gužvu, on sjedi i čeka, i nema veze koliko. Nisam znala da ne žuri na autobus, nisam znala da je tu blizu, tek sam kasnije saznala da je u domu. Ja, kao svaka žena, pitam je li dovoljno, želi li još nešto. Ako su dovoljna dva hljeba, ja dodam još jedan. Neko me časti, a ja častim njih. Zanimljivo je da su i drugi fudbaleri jako voljeli Duška, ipak je rivalstvo među njima, ali je rijetko da je neko omiljen među fudbalerima kao što je on bio - objašnjava Kijina mama.

Budući da je Tošić sada jedan od najuspješnijih srbijanskih fudbalera u svijetu, Nadica je ispričala kako je Duško započeo svoju karijeru i da ona nije imala predstavu o tome da će danas biti fudbalska zvijezda.

- Ja nisam pretpostavljala da će on postići ogroman uspjeh u fudbalu, ali treneri jesu i baš zbog toga su ga forsirali. Vrlo mlad je počeo trenirati, a 2002. je otišao. Neki su u njegovim godinama tek dolazili i započinjali karijeru, a on je otišao dalje. On je pet godina bio u podmlatku i bio je vrlo uporan, za to mu svaka čast. Da dođe u Zrenjanin tako mlad, da bude u domu i da dolazi na treninge non-stop. Drugu djecu su dovozili roditelji automobilima i forsirali za sport. Kako su se isplatile skromnost i upornost - kaže Nadica i dodaje da sada mladi fudbaleri u Zrenjaninu žele da budu kao Tošić.
- Ovdje je sada on sinonim za uspjeh, svi žele da budu kao Duško Tošić. Poslije Jelenine izjave mnogo njih je došlo. Znala sam ja da se iza Jeleninih oštrih riječi krije jedna emotivna žena, takve smo mi, žene - rekla je Nadica i ispričala kako je upoznala Karleušu prije braka s Duškom, piše Avaz.

- Ja sam imala prilike da je vidim ovdje 1996. ili 1997. godine, bio je neki humanitarni koncert u Hali sportova, ona i neki pjevači su bili tu. Moja Kristina se zatekla ovdje, pa je molila mene da upozna Jelenu i da joj se potpiše. Tada nije moglo da se slika, ali joj se Jelena potpisala i bila je ljubazna prema Kiji. To je bio njihov prvi susret - rekla je Nadica.

Kijina majka ispričala je kako je izgledao susret s Tošićem kada je nakon službenog puta svratio do restorana u kome se hranio kao mali i gdje je kasnije dovodio svoju suprugu Jelenu.

- Duško je otišao odavde i, kada je bio u Kikindi s nekim momkom, došao je ovdje. Ja sam njih zvala "mače", pa kao: "Mače, izvini, hoćeš ovo? Mače, izvini, hoćeš ono?" On je za mene ostao mače. Kad je ulazio, ja kao: "Mače, otkud ti?", rekao mi je da je bio u Kikindi, ja sam ga poslužila, lijepo me i častio. Duško je ovdje bio i s Jelenom. Bila je vrlo galantna prema meni. Tada sam se prijatno iznenadila kako Jelena izgleda i kako se ponaša. Djelovali su jako zaljubljeno i bilo mi je drago zbog njega - kaže Nadica, koja već tri decenije radi u sportskom restoranu, piše Avaz.

(Alen Avdić)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.