16.8.2020. 21:20
1
Meghan Markle: Dobro je opet biti kod kuće
Meghan Markle je u petak rekla da joj je drago što se vratila u Sjedinjene Države u kojima se namjerava angažirati u borbi protiv rasizma i zalagati za pozitivne promjene u svojoj domovini. Markle i njezin suprug britanski princ Harry preselili su se u SAD nakon što su u januaru objavili da napuštaju britanske kraljevske dužnosti.
Vojvotkinja od Sussexa koja je iz miješanog braka kazala je da je bilo strašno vratiti se u trenutku kad je bio ogoljen američki rasizam nakon smrti Afroamerikanca Georga Floyda, kojeg je u maju ubila policija.

No, njeni su se osjećaji promijenili kad su se zemljom proširili prosvjedi i počeli odjekivati "crni glasovi koji su progovorili o desetljećima diskriminacije".

"Prešli su iz tuge u veliku inspiraciju jer vidim da se stvari okreću", kazala je na skupu koji je organizirala nova medijska organizacija The 19th* u kojoj su većina zaposlenika žene.

Markle koja je odrasla u Los Angelesu kazala je kako želi biti dijelom tih promjena i svojim im glasom pridonijeti.

"I zato, dobro je opet biti kod kuće".

1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.