21.7.2016. 9:53
0
Uništava li vam posao vezu, a da toga niti niste svjesni?
Poduzmite nešto, prije nego bude prekasno.

1. Ne uživate u zajedničkim aktivnostima
Ako ste se našli kako više ne uživate u aktivnostima s partnerom, koje ste inače obožavali - izlasci u kino, druženje s prijateljima, šetnje - vrlo je vjerovatno kako stavljate veliki pritisak na vaš odnos.

2. Pričate samo o poslu
Vaš partner postao vam je poslovni savjetnik, a sve o čemu razgovarate posljednjih dana su vaši sljedeći potezi u karijeri. Više se ni ne sjećate kada ste pričali o nečem drugom.

3. Posao nosite kući
Ponekad će se to dogoditi, naravno. No, ako se to događa svaki dan, to je problem.

4. Sve se više svađate
Obzirom da vam je glava cijeli dan samo u poslu, vrlo je vjerovatno da ste pod velikim stresom te samim time prilično razdražljivi. A na koga se istresate? Upravo tako!

5. Ljutite se kada vam prigovara zbog posla
Drugim riječima, smatrate kako on nema razumijevanja za to koliko radite i da je to vrlo bezobrazno od njega, jer ipak je to vaš posao. Nikako ne želite priznati svoju krivicu zbog nemogućnosti odvajanja poslovnog i privatnog života, no ako želite spasiti svoj odnos, vrijeme je da dobro razmislite o tome, piše Index.hr.

6. Sve više se žrtvujete kako bi svi bili sretni
Dižete li se ujutro sat ili dva ranije, kako bi imali dovoljno vremena za sve i svakoga? Odustajete li od vremena za sebe i svojih hobija radi drugih? Ako su odgovori potvrdni, budite sigurni kako će takve stvari kad-tad dovesti do sloma.

7. Sretniji ste na poslu nego kod kuće
Čini se kako vam je postalo manje stresno biti na radnom mjestu nego kod kuće, a prestali ste se i veseliti vikendima, jer se s kolegama osjećate povezaniji nego s partnerom.


(Anesa Agović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.