17.10.2016. 18:43
0
Istraživanje pokazalo: Seks na dan utakmice ne šteti sportistima
Istraživanje Univerziteta u talijanskoj Firenzi je pokazalo da seks prije utakmice ne utiče loše na učinak sportista, prenosi beogradski Kurir.

Piše: Haris Ahbabović

"Ne postoje dokazi da vođenje ljubavi neposredno prije utakmice, ili nekog drugog sportskog takmičenja, loše utiču na sportiste i njihovu snagu i vještine", izjavila je doktorica Laura Stefani.

Ona je istakla da je istraživanje pokazalo da seks pomaže maratoncima da sutradan budu izdržljiviji na trci.

"Istraživački tim Laure Stefani ima više od 500 objavljenih publikacija koja se bave vezom između sporta, seksa, sportske prezentacije i apstinencije od seksa. Pošto su isfiltrirali istraživanja koja nisu bila relevantna, ostalo im je samo devet sudija, koja su bila vezana za tu temu, odnosno koja su bila relevantna", navodi se na sajtu Sciencealert.com.

Laura Stefani ipak navodi da ipak postoji vrijeme kada bi sportisti trebalo da se suzdrže od seksa.

"To je period od dva sata prije utakmice, jer seks ipak može da iscrpi tijelo, a za dva sata se nećete potpuno oporaviti", navodi ona.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.