13.2.2021. 14:44
0
Policija upozorava: Da vam se Dan zaljubljenih ne pretvori u “upravo prevaren”
Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske upozoravaju građane da budu oprezni prilikom kupovine putem interneta, imajući u vidu da se 14. februar na međunarodnom nivou obilježava kao Dan zaljubljenih, te da je upravo u ovom periodu povećana kupovina, koja se u doba pandemije virusa korona preselila u virtuelno okruženje.

“Dan zaljubljenih – Valentinovo prilika je da se osobama koje volimo, znakom pažnje iskaže ljubav, a ovakvi posebni događaji nas čine ranjivijim nego inače. Izvršioci krivičnih djela koriste ovakve prilike da intenziviraju svoje aktivnosti”, saopšteno je iz entitetske policije.

Iz MUP-a građanima posebnu pažnju skreću na lažne internet stranice za kupovinu, lažne igre na sreću, “romantične” prevare, lažne dobitničke kartice, lažne internet stranice sa reklamama za Dan zaljubljenih, te “Phishing” linkove i mejl poruke koje promovišu Dan zaljubljenih.

“Izostanak opreza može prouzrokovati da se vaš Dan zaljubljenih pretvori u `upravo prevaren` i prouzrokuje znatne finansijske gubitke, gubitke ličnih podataka, povjerljivih informacija, dokumenata i slično”, upozoravaju iz MUP-a Republike Srpske.

Više informacija građani mogu dobiti na internet stranici Odjeljenja MUP-a za visokotehnološki kriminalitet, posredstvom koje građani mogu da prijave takve sumnjive aktivnosti, dodaje se u saopštenju, prenosi N1.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.