31.12.2020. 20:00
0
Zašto je loša ideja ostati prijatelj s bivšim partnerima
Ukoliko imate dilemu trebate li ostati ili ne u prijateljskim odnosima s bivšim partnerima, istraživanja psihologa ukazuju na to da biste ipak trebali pobjeći od ove ideje. Osim toga, dali su i razloge zbog čega nije dobra ideja ostati prijatelj s bivšima.

Psihoterapeutkinja Nina Atwood kao jedan od razloga zašto ne treba ostati s bivšima u prijateljskim odnosima navodi i to što ne možete odjednom ugasiti osjećanja. Mnoge osobe ostaju prijatelji sa svojim bivšim partnerima jer smatraju da će tako lakše preboljeti raskid, međutim nikako nisu u pravu.

Prirodno je da u svom životu ne želite potpuno izgubiti tako važnu osobu, ali druženje s njima nakon raskida praktično će onemogućiti brisanje osjećaja koje imate prema njima. 
Osim toga, bit će vam teže da krenete dalje. Budući da ćete biti stalno oko svog bivšeg partnera, to će vam otežavati da se riješite osjećaja gubitka i žaljenja. Nakon raskida ljudima treba vremena da se izliječe i razmišljaju novoj o vezi, a to će biti mnogo teže ako su sve vrijeme u društvu svojih bivših, piše Avaz. 

Kada par raskine, to obično nije obostrana odluka, pa ukoliko je vaš bivši partner još uvijek zaljubljen u vas trebalo bi da izbjegavate druženje s njim. 
Nakon raskida uvijek će postojati osjećaj koji će vas natjerati da se zapitate jeste li donijeli ispravnu odluku o raskidu s nekom osobom, a druženje s bivšim će vas još više zbuniti.

Osim toga druženje s bivšim partnerom može biti bolno. Niko ne voli gledati iz prvog reda kada njihov bivši pronalazi novu ljubav i započinje novu romantičnu vezu. No ako odlučite ostati prijatelji s osobom s kojom ste nekad bili u vezi budite spremni da se suočite s ovakvim situacijama koje će uvijek biti neugodno i bolno gledati.


(Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.