15.2.2023. 12:59
0
Novi udar za Ruse: Sa tržišta se povlači i Viagra
Američka biofarmaceutska kompanija Viatris saopćila je kako će obustaviti isporuku Viagre kompanijama i apotekama u Ruskoj Federaciji.

Ministarstvo industrije i trgovine Ruske Federacije naglasilo je kako je Viatris ovu odluku donio nedavno te da su obavijestili sve nadležne institucije u Rusiji.

“Ministarstvo obavještava građane da je osigurana tehnološka mogućnost proizvodnje lijekova sa istim aktivnim sastojkom na teritoriji Ruske Federacije”, saopćili su.

Također, naglašeno je kako je obezbjeđena tehnološka mogućnost za proizvodnju lijekova sa sildenafilom u Rusiji, uključujući i sintezu farmaceutske supstance.

“U Rusiji 36 kompanija ima potvrdu o registraciji lijekova sa navedenom aktivnom supstancom. Obim proizvodnje u prva tri kvartala 2022. godine realno je povećan za više od 11 posto. Bilježi se i rast prodaje u navedenom periodu za više od 15 posto”, pojašnjavaju.

Prema pisanju lista Kommersant, Rusi su od jula do septembra 2022. godine kupili 88 posto više lijekova za povećanje potencije u odnosu na isti period prošle godine.

“Tokom ova tri mjeseca Rusi su potrošili 2,1 milijardu rubalja na sredstva za erektilnu disfunkciju. U odnosu na prošlu godinu, troškovi su povećani za 75 posto. Stručnjaci su analizirali da se u prosjeku koristi 558 pakovanja lijekova za povećanje potencije na 10.000 odraslih muškaraca koji žive u Ruskoj Federaciji”, piše Kommersant.


(Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.