13.12.2015. 14:56
0
Google: Ovo je devet najčešće postavljanih pitanja o zdravlju u 2015.
Nakon konsultacija sa ljekarom, prilikom prehlade ili drugih oboljenja, ljudi odgovore na pitanja koja sebi postavljaju najčešće pronalaze na najvećem internetskom pretraživaču Googleu.

Iz ove kompanije objavili su kojih devet pitanja je najviše ukucavano u pretraživač tokom 2015. godine, a tiču se zdravlja, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako prenosi američka televizijska mreža ABC News, najčešće ukucavano pitanje bilo je: "Da li je bronhitis zarazan?, nakon toga: "Je li upala pluća zarazna?", "Koliko vode bi trebalo piti?", "Koliko kalorija trebam unositi?", "Šta je lupus?", "Koliko dugo sam trudna?", "Kada ovuliram?", "Šta je to gluten?" i "Koliko dugo traje prehlada?"

Jedan od urednika vijesti na Googleu Simon Rogers kazao je kako je istraživanje obuhvatilo period od januara do novembra 2015.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.