13.6.2016. 11:52
0
Hakeri vrebaju: Prodaje se 32 miliona lozinki sa Twittera
Najmanje 32 miliona korisnika "pogođeno" je hakovanjem mreže Twitter i njihovi podaci ponuđeni su na prodaju na Dark Webu!
Svako ko je voljan da ponudi 10 bitcoina za kupovinu najmanje 32 miliona korisničkih podataka, postaće vlasnik podataka pokradenih korisnika. 

U dolarima, to je oko 6.000 zelenih novčanica i sudeći po visokoj cijeni haker, inače Rus, očigledno ima prave naloge korisnika i njihove podatke. 

The Next Web je objavio da su lozinke i drugi podaci ponuđeni u tekstualnoj formi, što znači da ih ne treba dodatno “iščitavati” ili sređivati. 

Prema nekim podacima Twitter nije direktno kriv za curenje lozinki i podataka, jer je Rus korisnike hakovao na sličan način, koristeći više različitih malware alata. 

U probijanju zaštite pomoglo mu je to što ljudi i dalje koriste najjednostavnije moguće lozinke, pa su na vrhu liste “provaljenih” korisnika lozinke 123456, 123456789, password ili qwerty. 

Twitter je izdao saopštenje da nema podatke o proboju sigurnosnih protokola, kao i da radi na tome da pomogne pogođenim korisnicima.

(CDM/Alen Avdić)
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.