19.7.2016. 18:09
0
I toga ima: Google obrisao blog, pisac ostao bez 14 godina rada
Pisac i umjetnik Dennis Cooper bio je i više nego šokiran kada je saznao da je njegov Google nalog deaktiviran, zajedno sa email adresom blogom koji je pokrenuo na Googleovoj platformi Blogger 2002. godine.

Ono što je najšokantnije je što je blog obrisan bez ikakvog upozorenja, na kojem se od tada nalazi poruka “Izvinite, blog na stranici denniscooper-theweaklings.blogspot.com je uklonjen. Ova adresa nije dostupna za nove blogove”. 

Da problem bude veći, blog je bilo jedino mjesto na kojem je Kuper skladištio svoj rad – pisani sadržaj, rezultate istraživanja i fotografije. 

“Koliko znam, ne postoji nijedna back-up verzija, niti bilo kakva arhiva objavljenog sadržaja”, objasnio je Cooper u poruci na Facebooku. 

Google je deaktivirao i Cooperovu e mail adresu, koja je umjetniku služila kao glavno sredstvo za komunikaciju s klijentima. 
Iako je zatražio objašnjenje, Cooperu se iz kompanije do sada još niko nije obratio. Jedini odgovor mogla bi da bude Googleova automatska poruka da se na blogu nalazi sadržaj koji “krši uslove korištenja usluga”. 

“Ne mogu da dobijem nikakav odgovor od njih. Ne znam šta se dešava, ni zašto se ovo dešava”, kaže on. 

Cooperu i dalje nije jasno da li je blog samo privremeno deaktiviran ili je u potpunosti obrisan, ali svakako planira da pokrene tužbu protiv Googlea, piše CDM.

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.