28.9.2016. 15:44
0
Njemci naložili Facebooku da brišu podatke sa WhatsAppa
Zvaničnik njemačkog regulatornog tijela za zaštitu podataka naložio je društvenoj mreži Facebook da izbriše podatke, kao što su brojevi telefona, dobijene od kćerke firme WhatsApp.

Facebook je prije dvije godine kupila WhatsApp i ovog ljeta je najavila da će taj globalni servis za slanje poruka početi da dijeli telefonske brojeve svojih korisnika sa Facebookom u okviru programa sinhronizacije dvije firme.

Međutim, komesar za zaštitu podataka iz Hamburga, grada u kome je sjedište Facebook ogranka u Nejmačkoj, presudio je danas da Facebook "nije dobio pravo odobrenje od korisnika WhatsApp, niti postoji pravna osnova za dobijanje tih podataka".

Facebook čije je glavno sjedište u Kaliforniji više puta je imao razne zabrane u Njemačkoj gdje postoje strogi zakoni o privatnosti podataka i intelektualnoj svojini.

(CDM/Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.