4.10.2016. 15:49
0
Stranice koje će vam olakšati život
Veliki broj ljudi svakodnevno sate provodi na internetu tražeći stvari koje ih zanimaju. No, postoje stranice koje će vam olakšati život i uštediti vrijeme.

CTRLQ će biti vaše apsolutno otkriće dana. U sekciji services pronaći ćete čitav niz mailova koji će vam pokazati neki novi dio interneta, od kataloga besplatnih filmova koje možete gledati na Youtubeu, do online diktafona. Pravi katalog sajtova!

Da li vam je potreban sajt koji će skratiti vaš predugački URL, ali i pretvoriti ga u QR kod? Goo.gl je baš ono što vam je bilo potrebno.

Da li se bavite poslom koji zahtijeva od vas da stalno tražite ikonice za ovo ili ono? Da li su već počele da se ponavljaju u vašim dokumentima, prezentacijama, dizajnima? Ovo je rješenje! Iconfinder je sajt koji će postati vaša prva stanica u potrazi za različitim ikonicama.

Da li i vi imate brojne podsjetnike, aplikacije i kalendare? Brojna sredstva koja vam pomažu da ne zaboravite sve ono što ne bi trebalo da zaboravite? I onda se desi da nešto ipak – zaboravite. Genijalno rješenje se zove followupthen.com i nećete vjerovati koliko ga je jednostavno koristiti. 

Da li ste znali da Google ima pametnog brata, pametnijeg od njega, koji je, kao i svaki štreber, nezasluženo pao u drugi plan? Kad se jednom navučete, nećete moći da prestanete da pretražujete wolphramalpha.com jer ovaj sajt zna apsolutno sve o svemu. I tu nije kraj. Ovaj sajt vam tako lijepo, pametno i organizovano servira podatke, da je na vama samo da ih iskoristite. Probajte ostati samo pet minuta!

Da li vam je nekad bilo potrebno da odštampate cijelu web stranicu na kojoj ste, ali da pritom ne povuče i gomilu onih nepotrebnih linkova, banera? Ili vam je bilo potrebno da odštampate samo određeni dio stranice, bez da kopirate u neki drugi dokument. Da, i za to postoji stranica. Printwhatyoulike je ono što ste tražili!

Pored toga što vam je sigurno nekad zatrebalo da odštampate dio web stranice, sigurno vam je zatrebao i online PDF editor, a jednostavan je da jednostavniji ne može biti!

A ako želite da “ukradete” boju s neke fotografije ili dokumenta i da znate tačno koja je, onda je Color sajt za vas.

Da li vam je nekad zatrebalo da saznate koji je font na fotografiji ili dokumentu? My Fonts ima rješenje i za to i zove se What The Font! 

Ako ipak niste tip koji voli da drži knjige na policama nego volite da su vam sve vaše knjige uz vas u svakom trenutku na spravici zvanoj Kindle, imamo sajt i za vas. HundredZeros nudi ogroman broj besplatnih knjiga za download. 

Svi vi koji često pišete na engleskom, sigurno vam ponekad treba i neko da prekontroliše jeste li to dobro uradili. Pustite, internet će ispolirati vaše pisanje i to kroz polishmywriting genijalni sajt.

A ako želite da čitate sadržaj sličan sadržaju vašem omiljenog web portala, onda će similarsites.com udovoljiti vašoj želji.

I za kraj, ovo je rješenje za jedan od najvećih mogućih #firstworldproblems! Znate onaj momenat kad se pjesma “zaglavi” u uhu i vi nju “odmumlate”, ali nema šanse da neko pogodi koja je. Imamo sajt i za taj problem! Midomi će pomoći čak i kod mumlanja, prenosi Lola magazin. 

(Adna Zukanović-Zilić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.