5.4.2018. 9:40
0
Skandal oko Facebooka obuhvata čak 87 miliona korisnika, brojka je mnogo veća nego što je prvobitno objavljeno
Facebook vjeruje da je su podaci o 87 miliona korisnika ove mreže na neprikladan način podijeljeni sa konsultantskom kućom "Cambridge Analitics", što je znatno više nego što se do sada mislilo.

Ranije je objavljeno da je skandalom obuhvaćeno oko 50 miliona korisnika ove društvene mreže. 

Mark Zakerberg je rekao da kompanija "očigledno mora da učini mnogo više" i da se Facebook kreće u tom pravcu, prenio je BBC.

On je tokom konferencije za novinare rekao da je ranije pretpostavljao da, ukoliko korisnici dobiju odgovarajuće alate, sami snose odgovornost za njihovu upotrebu. 

Sada je rekao da je pogriješio, imajući u vidu ovu aferu, i da shvata da Facebook mora da proširi polje svoje odgovornosti. 

"Cambridge Analitics" je, navodno, koristila podatke sa Facebooka za izradu psiholoških profila korisnika ove mreže i plasiranje materijala iz predizborne kampanje Donalda Trumpa uoči izbora u Americi 2016. godine. 

(Srna / Haris Ahbabović)

Facebook
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.