18.9.2018. 14:08
0
Policija upozorava: Česte su prevare na Facebooku, u pitanju su lažne stranice koje oglašavaju lažne nagradne igre
Policijska uprava Bijeljina upozorava građane da su u posljednje vrijeme česte prijave krivičnog djela prevara putem društvenih mreža, konkretno na Facebooku, prenosi N1.

"Prisutne su pojave lažnih stranica na društvenoj mreži Facebook, kao što je lažna stranica Tropik i Bingo marketa koje oglašavaju lažne nagradne igre, a svi koji učestvuju u ovakvim nagradnim igrama 'postanu dobitnici', nakon čega vlasnici lažnih stranica traže da građani slikaju ličnu kartu i pošalju, te ostave podatke o svojoj adresi i broju telefona", navedeno je u saopštenju bijeljinske Policijske uprave.

Policijska uprava Bijeljina navodi da intenzivno radi na sprečavanju i rasvjetljavanju svih krivičnih djela za koje građani podnose prijave ili za koja saznaju po službenoj dužnosti, prenosi N1.

"Ovom prilikom skrećemo pažnju građanima da ne nasjedaju na objave na društvenim mrežama o lakim zaradama novca i da što bolje zaštite svoje profile, te da ukoliko nisu sigurni da li se radi o stvarnoj nagradnoj igri ili o prevari, najbolje je da posjete zvanične sajtove firmi", ističu iz Policijske uprave Bijeljina.

Iz bijeljinske Policijske uprave podsjećaju da, ukoliko građani budu predmet krivičnog djela prevare, to prijave u najbližu policijsku stanicu ili na besplatni broj 122.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.