14.3.2021. 8:10
0
Najavljena nova društvena mreža
Mike Lindell u američkoj javnosti poznat je kao veliki obožavatelj bivšeg predsjednika Trumpa, a zbog širenja dezinformacija o prevari na prošlogodišnjim izborima blokiran je s Twittera
Postoji li na prenapučenom tržištu društvenih mreža i komunikacijskih platformi mjesta za još jednu mrežu?

Odgovor na to pitanje mogao bi dati izvršni direktor kompanije My Pillow, Mike Lindell, koji je ove sedmice najavio pokretanje nove društvene mreže koja će biti “kombinacija Twittera i YouTubea”, prenosi N1

Za mrežu koju je najavio, a koja bi se trebala zvati Vocl, rekao je da je nešto što još niste vidjeli. Također, dodao je kako će biti namijenjena za tisak, radio i televiziju, no nije dao više detalja tako da samo možemo nagađati kako će izgledati takva mreža i kakve će joj biti mogućnosti.

Mike Lindell u američkoj javnosti poznat je kao veliki obožavatelj bivšeg predsjednika Trumpa, a zbog širenja dezinformacija o prijevari na prošlogodišnjim izborima blokiran je s Twittera. Zbog takvih zabrana i blokada profila, brojni Trumpovi pristaše i konzervativci popularne i poznate društvene mreže zamijenili su s alternativama poput Gaba i Parlera.

Vocl bi se ipak trebao razlikovati od tih platformi, rekao je u intervjuu za američke medije Lindell i naglasio kako će korisnicima opet omogućiti slobodno iznošenje mišljenja, prenosi Zimo.hr.

Zanimljivo je da razlog za razvoj Vocla nije vezan uz događajim vezana uz Trumpa, američke izbore te zabrane širenja teorija zavjera, QAnona i slično, već je razvoj te mreže počeo još prije četiri godine. Do sada još nitko nije investirao u mrežu te na njoj radi deset ljudi čiji je identitet nepoznat – zbog njihove sigurnosti. Također, nije otkrivena niti lokacija kompanije, a kako bi se izbjegle potencijalne blokade i zabrane, kao što se dogodilo Parleru, Lindell će koristiti vlastite servere.

Pokretanje ove društvene mreže najavljeno je do kraja marta ili početka aprila, a CEO kompanije koja će upravljati Vocl bit će upravo Lindell, navodi Zimo.


(Mirza Kadić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.