5.5.2021. 14:37
0
Instagram najavio novu funkciju za Stories
Instagram je najavio novu funkciju automatskog titlovanja za Stories. Funkcija titlovanja naziva se "opisne naljepnice" i automatski c´e transkribovati govor u Instagram pričama.

Trenutno je dostupna na engleskom i za "zemlje koje govore engleski". Očekuje se da će uskoro biti predstavljen za druge jezike i zemlje.

Instagram već nudi funkciju automatskog prepisivanja za IGTV i Threads aplikaciju. Sada se dodaje u Stories i Instagram Reels. Funkcija prepisivanja pomoći će ljudima koji su gluvi ili nagluvi. Štaviše, to će pomoći i gledaocima koji nisu dobro upućeni u engleski jezik ili žele da gledaju Priče bez zvuka.

Funkcija Tekst za Priče je odličan način da se izrazite. Možemo koristiti različite fontove, boje stilova i još mnogo toga. Slično tome, Instagram će vam omogućiti da prilagodite stil, boju i druge parametre transkribovanog zvuka. Vidljivost takođe možete poboljšati korišćenjem nalepnice u kontrastnoj boji u pozadini.

Funkcije automatskog prepisivanja obično nisu baš tačne, posebno kada su u pitanju interpunkcije i riječi specifične za određeni region. Srećom, možete uređivati tekst, dodavati interpunkcije i mijenjati pojedine riječi.

(Ajdin Balićevac)

Instagram
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.