25.10.2021. 9:31
1
Novi udar na Facebook: Bitnije im je da zarade novac
Još jedan uzbunjivač izašao je u javnost sa podacima o Facebooka i njihovom načinu vođenja kompanije i generalno poslova sa drugim licima. Radi se o bivšem članu Facebookovog tima.

"Washington Post" prenosi da je htio da ostane anoniman, ali da je iznio podatke o Facebooku u kojima potvrđuje da je kompaniji bitnije da zaradi novac i nešto proda, nego da se bori protiv govora mržnje i dezinformacija na svojoj mreži.

Do papira i podataka koje je uzbunjivač dao "Washington Postu" došao je i Verge i prva stavka je kako je Facebook znao šta se dešava u Rusiji 2016. godine tokom predsjedničkih izbora, ali ne da nisu htjeli da se miješaju, već i da su pomogli u širenju dezinformacija, prenosi B92.

Facebook se oglasio i rekao da ne može jedan čovjek da optužuje cijelu kompaniju na osnovu toga što je bivši radnik, bez pravih i konkretnih dokaza.

Anonimni uzbunjivač udružio se sa Frensisom Haugenom, koji je bio prvi uzbunjivač i svoja saznanja i dokaze dao "Wall Street Journalu".

Haugen je i svjedočio javno 5. oktobra pred američkim Kongresom i on se bori protiv Instagrama, za koji smatra da je toksičan po maloljetnike i da ih kvari.

Vidjećemo da li će drugi uzbunjivač htjeti da javno svedoči, s obzirom da je za sada želio da ostane anoniman.


(Admir Oručević)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.