2.3.2022. 14:43
0
Zbog napada na Ukrajinu: OnlyFans blokirao sadržaje u Rusiji i naljutio mnoge korisnike
Kreatorima OnlyFans sadržaja za odrasle a koji su s područja Rusije, ova međunarodna firma blokirala je račune kao dio finansijske restrikcije koja je uslijedila nakon invazije na Ukrajinu, pišu svjetski mediji.

Nekoliko aktivnijih korisnika platforme OnlyFans se javno požalilo kako su im zamrznuti računi. Kazali su i kako nisu u stanju da dijele videozapise i fotografije na njima, piše NewYork Post.

- Ukratko, nemam novca za život. Mnogi modeli susreli su se s ovom situacijom. Niko nije očekivao da će se to dogoditi - rekla je korisnica pod nazivom ‘Bunnie Mommy’ za Rolling Stone magazin i dodala da joj je račun zamrznut od subote 26. februara. Navela je kako je zbog toga  izgubila hiljade eura potencijalne zarade.

Nakon žalbi korisnika, o cijeloj situaciji oglasili su se i iz firme OnlyFans i saopćili sljedeće:

- Iako kreatori sadržaja nisu odgovorni za nedavne napade na Ukrajinu, u skladu sa svjetskim finansijskim ograničenjima i mi smo limitirali načine za plaćanja računa koji dolaze iz Rusije i Bjelorusije. - naveli su iz kompanije.


"Nakon što smo proveli finansijske restrikcije ponovo smo aktivirali račune u svim zemljama. Profili kreatora imat će svu funkcionalnost sve dok se kontinuirano plaćaju od strane korisnika koji podržavaju njihov rad ", 
saopćili su iz OnlyFansa i dodali:

- Nećemo suspendirati niti jednog kreatora računa oslanjajući se na to odakle on dolazi. Činimo sve kako bismo podržali našu zajednicu - zaključili su u odgovoru medijima.



(Amer M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.