24.4.2022. 12:23
6
Rialda Karahasanović: Muslimanka sam koja farba jaja, ali ne zato što živim u Beogradu
Rialda Karahasanović pokrenula je lavinu komentara kada se na mrežama "obračunala" sa onima koji su je kritikovali zbog toga što je, uprkos tome što je muslimanka, farbala jaja.

Na svom Instagramu je pjevačica napisala da se ježi „primitivnih ljudi“.

- Da su društvene mreže "natrpane" primitivizmom, nacionalizmom i lažnim ljudima – lažni moralisti, lažni vjernici i slično – je opšte poznato stanje. Da se razumijemo, mene to ništa ne iznenađuje. Nepisano je pravilo da svake godine, kada počne ramazan, javi se nekolicina koja želi svojim "stavom" da se prikaže kao veliki vjernik i sve što "smatra" da je van tog njihovog – obično ograničenog – razmišljanja, obično naiđe na osudu“, napisala je ona na Instagramu.

Objava Rialde Karahasanović

Između ostalog je i poručila:

- Ja sam Rialda Karahasanović, kćerka Sabrine i Amira. Rođena sam 12. novembra 1992. godine u Sarajevu i tu živjela 24 godine. Da, muslimanka sam koja pomaže u bajramskoj, slavskoj, božićnoj - katolički i pravoslavni - uskršnjoj trpezi. Farbam jaja, dekorišem jelku, posjećujem sve vjerske ustanove jer Bog je jedan. I ne zato što živim u Beogradu, već zato što me to Sarajevo naučilo - istakla  je ona.


(Admir O.)

6
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.