6.2.2023. 10:59
0
Musk: Spasio sam Twitter od bankrota
Elon Musk kaže da je Twitter Inc. „u trendu rentabilnosti“, nakon što ga je morao spasiti od bankrota.

Milijarder je na Twitteru napisao da su posljednja tri mjeseca bila „izuzetno teška“, javlja Bloomberg. Zatim je dodao da je morao da uskladi spašavanje te društvene mreže sa odgovornostima u dvije druge kompanije koje nadgleda — Tesla Inc. i Space Exploration Technologies Corp.

„Nikome ne bih poželio taj bol“, rekao je Musk, dodavši da su dnevni broj korisnika i vrijeme korisnika provedeno na mreži „još uvijek jaki“.

Musk je prošle godine sklopio posao od 44 milijarde dolara za Twitter koji mu je dao kontrolu nad kompanijom. Tako je prošle godine postao prva osoba u historiji kojoj je 200 milijardi dolara izbrisano iz svog bogatstva, prema Bloomberg Billionaire's Indexu.

Od preuzimanja Musk je otvoreno i često govorio o mogućnosti bankrota za Twitter. Ipak, platforma je izvršila svoju prvu isplatu kamate na dug od 12,5 milijardi dolara, ojačavajući povjerenje u njegovu sposobnost da spriječi bankrot u bliskoj budućnosti.

(A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.