22.12.2015. 15:25
0
U Berlinu održana misa s temom "Ratova zvijezda"
Ratovi zvijezda i kršćanska poruka imaju puno toga zajedničkog, smatraju mladi berlinski vikari metodističke episkopalne Cionističke crkve koji su popularnom filmskom temom na nedjeljnu misu privukli velik broj vjernika, među kojima su brojni bili odjeveni u kostime omiljenih junaka, prenosi Hina.

Vikari Cionističke crkve u Berlinu Ulrike Garve (29) i Lucas Ludewig (30) za temu nedjeljne propovijedi odabrali su dijelove iz Povratka Jedija, trećeg filma iz ciklusa Ratova zvijezda i šestog po kronologiji događaja radnje iz 1983. Orguljar je za vrijeme mise izvodio glazbene teme iz filma.

Od prošlog tjedna znamo da će današnja misa i propovijed privući brojne vjernike, no ovo nismo očekivali, rekao je Ludewig.

Osim u kostime Dartha Vadera i Sitha, obožavatelji mračne strane Sile maskirali su se i u druge likove, ali imali su motivaciju. Naime, crkva je najuspješnije maskiranima odlučila pokloniti šest karata za najnoviji film iz serijala Sila se budi.

Dodirne točke sa stvarnim životom postoje, objasnila je vikarica Garve, dajući kao primjer društveni rad s mladim delinkventima. Ne daj se pobijediti zlom, nego dobrim svladavaj zlo, u propovijedi je podsjetila vjernike čitajući dijelove Pavlove poslanice Rimljanima. U borbi dobra i zla iz filma prepoznali smo kršćanske teme, rekla je mlada vikarica.

 (Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.