17.3.2016. 9:12
0
Zoella preko Youtubea mjesečno zaradi oko 70.000 eura
Zoe Sugg je 25-godišnjakinja iz Brightona koja je pomoću modernih tehnologija došla do mjesečne zarade od 70.000 eura. Sugg je vlogerica, a njen posao je da preko Youtube kanala govori o lifestyle temama, odnosno o modi. Tu su razni savjeti o frizurama, šminki, odjeći i noktima, a vrijedi dodati i to da ne objavljuje puno, u prosjeku tek pet videa mjesečno.

Popularna Zoella ima 10 miliona pratilaca na Youtubeu, a osim što novce dobiva od pregleda videa, potpisala je i nekoliko unosnih sponzorskih ugovora. Ona je kanal na Youtubeu otvorila u decembru 2009. godine, a u prosjeku postavi tek pet videa mjesečno.

Youtube se pokazao kao platforma na kojoj je moguće jako dobro zaraditi.  Titula za najboljeg definitivno odlazi Šveđaninu Felix Kjellberg, poznatijem kao PewDiePie. Njegov kanal posvećen video igrama prati preko 40 miliona korisnika, a on dobije u prosjeku oko milion dolara mjesečno.

Odlično prolaze i komičari i kulinari, a svojedobno je pravi fenomen postala i djevojka koja je naprosto radila recenzije dječjih igračaka, koja je u 2014. godini zaradila pet miliona dolara.

(Merima Druškić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.