30.5.2016. 10:48
0
Kaznu za prebrzu vožnju platio je s dvije kante pune kovanica
Nakon što se žalio i nakon što mu je sud naložio da ipak mora platiti kaznu za prebrzu vožnju, Brett Sanders odlučio se osvetiti cijelom sustavu i to - sitnim novcem.

Brett Sanders iz Texasa nedavno je na jednoj od prometnica u svojoj saveznoj državi prekršio ograničenje brzine i 'nagazio' devet kilometara više od dopuštenog limita. Za to mu je na kućnu adresu stigla kazna, a on se odlučio žaliti. No, ni sud nije imao uho za njegove argumente kojima je pokušao dokazati da je uručena kazna zapravo oblik - iznude. 

Zbog toga je 212 američkih dolara odlučio odnijeti u najsitnijim mogućim kovanicama pa je kaznu na kraju platio s dvije pune kante njih.



- Ovo je za mene mene oblik protesta. Radi se o onome što je pravilno i što nije. Nikoga nisam ozlijedio i nisam ugrozio ničiji život, ispričao je Sanders za NBC 5 nakon što se video njegove isplate proširio društvenim mrežama.

I dok se mnogi slažu s njegovim postupkom, mnogi misle da je on besmislen, jer su se na kraju s tim kovanicama morali pozabaviti službenici na šalterima, ljudi na dnu hijerarhije kroz koje se sustav, ukoliko je zaista korumpiran, ne može mijenjati, piše 24sata.hr.


Anesa Agović

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.