31.7.2016. 18:18
0
Dobili skupocjene darove: Mladenci nakon svadbe bogatiji za 120.000 eura
Mladenci iz Vana, na istoku Turske, tokom svadbe koja je trajala tri dana i tri noći okićeni su nakitom u vrijednosti od 30.000 eura (100.000 lira), a dobili su i novac u iznosu od 90.000 eura (300.000 lira) javlja Anadolu Agency (AA).

I mladoženja Ugur Kursunluoglu i mlada Tuna Oflas potiču iz uglednih porodica na tom području.

Raskošnoj svadbi prisustvovalo je na stotine zvanica koje su počašćene bogatom trpezom.

Mladoženjin otac Pasa Kursunoglu kazao je kako je vrlo sretan zbog mladenaca.

"Zasigurno ne odobravamo pokušaj državnog udara koji se desio u našoj zemlji. Mi smo u inat tom pokušaju odlučili napraviti svadbu i proslavu od tri dana i tri noći", poručio je Kursunluoglu.

Mehmet Avci, nećak Kursunluoglua, kazao je kako je za svadbu žrtvovano 40 ovaca i iskorišteno oko 500 kilograma riže.

"Željeli smo goste ugostiti na najbolji način", rekao je Avci, koji je dodao da je za posluživanje gostiju bilo zaduženo 60 osoba.

Načelnik općine Tusba u Vanu Fevzi Ozgokce je također bio na svadbi. On je rekao kako ni vanredno stanje nije kao prije i da sada ljudi normalno nastavljaju svoj život.

"Vjerujemo da će ovako lijepe svadbe i svečanosti omogućiti vraćanje mirnom načinu života", rekao je Ozgokce.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.