7.9.2016. 9:26
1
Uposlenici restorana otkrili šta nikada ne bi naručili: Salata se radi rukama, suđe se ne pere…
Neznanje je nekad zaista blagoslov. Pogotovo kad je riječ o hrani, barem ako se pita radnike u restoranima koji su svoja svjedočanstva podijelili na Redditu.

Prije godinu dana na Redditu zaposlenici fast foodova otkrili su što ne treba naručivati i zgrozili širu internet zajednicu, a sad su isto napravili i radnici u “normalnim” restoranima. Evo nekih svjedočanstava, piše “Index“…

“Radim u jednom sushi restoranu. Nikad, ali baš nikad nemojte naručiti “spicy yellowtail” ili “spicy Hamachi roll”. To je u osnovi meso za riblji burger. Svi ostaci od rezanja i sjeckanja različitih vrsta ribe čuvaju se zajedno, sjeckaju i miješaju sa sriracha umakom. Nikad nije svježe i nikad ne znate što jedete. Mrzim to raditi i prodavati, a svaki chef će se složiti. Ali to je jednostavan način za zaraditi novac s nečim što je zapravo otpad”, napisao je jedan korisnik.

“Dodatke hrani, ali i piću treba izbjegavati. Limuni, limeta, naranče i slično gotovo nikad se ne operu kako treba, a konobari i poslužitelji uzimaju ih rukama u 95 posto slučajeva”, napisao je bgar0312.

Bradleyd00 je otkrio kako “bilo kakvi umaci sa sirom uglavnom nemaju veze sa sirom već su napravljeni od 95% maslaca i malo kremastog sira, tek toliko da se on osjeti.”

Ružna iskustva iznio je i korisnik koji radi u 2 restorana, Kaeelz, koji je rekao kako “ništa nije svježe. Ponekad se namirnice koriste i trostruko duže nakon isteka roka. Dodao je da sam ne bi jeo ništa jer ni suđe često nije dobro oprano. Rekao je i kako se salata priprema golim rukama te da to rade ljudi koje nikad nije vidio da peru ruke, a barataju novcem, prljavim suđem i čime sve ne.

Dobar dio korisnika se slaže kako u restoranima nije pametno jesti ništa što nije “niša” restorana. Naprimjer, ne valja očekivati dobru pizzu u ribljem restoranu isto kao što odrezak u pizzeriji vjerojatno neće biti dobar.

Kad se sve zbroji, poenta priče konobara i radnika restorana koji su podijelili svoja iskustva je: “jedite doma, jednostavno nije vrijedno.”

(Index/Merima Druškić)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.