9.12.2016. 14:29
0
Nisu imali novca da isplate noćnog čuvara, pa mu dali najboljeg igrača da ga proda
Nevjerovatna fudbalska priča stiže nam iz Brazila, a glavni akter je ni manje ni više nego noćni čuvar u klubu, prenosi Kurir.

Piše: Haris Ahbabović

Fudbalski klub Avai iz Florianopolisa pet godina nije davao platu noćnim čuvaru po imenu Vadomar Porto. Kada je nesretni čuvar zatražio od klupske uprave da namiri dug koji se gomilao, vlasnik kluba mu je uručio otkaz.

S obzirom da je klub u međuvremenu proglasio bankrot, samim tim nema čime da isplati noćnog čuvara. Stadion je vlasništvo države i ne može da bude prodat, a od ostale imovine klub ima samo autobus koji je toliko star da nikome ne pada na pamet da ga kupi.

Ali, postoji jedan igrač koji na tržištu ima vrijednost i koji bi u kratkom roku mogao da se proda.

Njegovo ime je Cludiomir Bereta i igra na poziciji napadača. Pošto dogovor nije uspio, opet su se našli na sudu koji je ovog puta presudio da fudbalera dodjeli noćnom čuvaru, koji ga može prodati svakom klubu koji je zainteresovan da ga kupi i od tih para namiri dug prema klubu.

Čuvaru uspjeva ono što nije uspjelo na javnoj licitaciji i prodaje fudbalera, inače jednog od svojih ljubimaca sa kojim je i danas u odličnim odnosima. Novi klub je za igrača platio onoliko novca koliko iznosi dug kluba prema noćnom čuvaru.

U ugovoru koji je čuvar napravio postojala je mogućnost da ga otkupi od kluba, ali čuvar nije želio više da se bavi menadžerisanjem i po isteku ugovora Bereta se ponovo vratio u svoj prvi klub.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.