29.4.2017. 15:09
0
Životna drama najdeblje žene na svijetu: Doktori su je prevarili, i dalje ima 500 kg, lažu da je zbog operacije izgubila 250, zdravlje joj je ugroženo
Sestra Eman Abd El Aty, Egipćanke koja se smatra najdebljom ženom na svijetu, optužila je doktore da su lagali o njenom gubitku kilograma nakon operacije u Indiji.

Naime, Eman se podvrgnula operaciji u bolnici Saifee u Mumbaiju, a prošle sedmice doktori su kazali kako je izgubila čak 250 kilograma, čime je doslovce prepolovila svoju kilažu, prenosi “Jutarnji“.

Međutim, njezina sestra Shaimaa Selim tvrdi kako to nije istina i dodaje da joj je zdravlje ugroženo i da je možda imala moždani udar. Te optužbe bolnica je oštro odbacila.

Svađa je započela u ponedjeljak kada je Selim objavila kratki video na društvenim mrežama u kojem naglašava kako njena sestra ne može govoriti niti se kretati te kako nije uopšte izgubila toliko kilograma koliko iz bolnice tvrde.

U utorak je za “BBC” kazala kako bolnica laže o gubitku kilograma.

“Dr. Muffazal Lakdawala koji je vodio operaciju je nije izvagao prije i poslije. Ako ima ikakav dokaz o njenom gubitku kilograma, neka nam pokaže snimku moje sestre prije i poslije. Nivo kisika nije normalan u njenom organizmu te mora nositi masku s kisikom gotovo čitavo vrijeme. Također od njenog nosa do trbuha vodi cjevčica jer ne može dobro ni jesti ni piti na usta”, kazala je.

Međutim, glasnogovornik bolnice kazao je za “BBC” da su Abd El Aty izvagali ponovno u ponedjeljak i da sada ima 172 kilograma.


Eman Abd El Aty doživjela je moždani udar kad je imala 11 godina, a zbog kilograma nije mogla izaći iz svog doma punih 25 godina.

U januaru je helikopterom prevezena u bolnicu gdje je u martu podvrgnuta operaciji želuca, a iz bolnice tvrde kako Abd El Aty sada može stati u invalidska kolica i sjediti duži period. Objavili su i njenu fotografiju nakon operacije.

Njezina sestra Selim je nesretna jer doktori vjeruju kako je tretman još malo gotov i kako bi uskoro mogla biti puštena kući.

Operacija želuca posljednja je opcija kada se radi o skidanju kilograma i koristi se uglavnom kod gojaznih ljudi koji imaju indeks tjelesne mase veći od 40.


(Admir Oručević)

0
ZANIMLJIVO
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.