14.12.2017. 19:15
1
Ugledni hirurg urezivao svoje inicijale u jetre pacijenata
Pred kraljevskim sudom u Birminghamu, ugledni britanski hirurg Simon Bramhall priznao je da je, tokom operacije jetre, ostavio svoje inicijale na navedenom unutrašnjem organu kod dvoje pacijenata.

Koristeći argonsku zraku tokom složenih operacija jetre, ugledni britanski hirurg, osim što bi njome zaustavljao krvarenje na tom organu i označavao mjesta na kojim će još trebati raditi, pomoću iste zrake ostavljao je i svoje inicijale na tom organu pacijenta.

Bramhalla je otkrio njegov kolega hirurg, tokom jedne od naknadnih operacija, kad je na jetri pacijenta uočio inicijale “SB”, nakon čega je uslijedila disciplinska istraga te otkaz, koji je Bramhall sam podnio.

Bramhall je sudu rekao da shvata da je to što je činio, bilo velika greška s njegove strane.

Presuda mu još nije izrečena.


(Admir Oručević)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.