18.12.2017. 20:09
0
Cijela porodica promijenila spol: Tata nam je postao mama, a mama je tata
Cijela četveročlana porodica Harrott iz Arizone deklarirala se kao transrodna, te su svi njeni članovi, otac, majka, kćerka i sin promijenili svoj pol.

Daniel Harrot, biološki roditelj oboje transrodne djece rođen je kao žena, a sada je postao muškarac, dok je njihov drugi roditelj Shirley Austin rođena kao muškarac, a sada je žensko, prenosi Daily Mail.

Kćerka i sin su također ustvrdili kako im je rođenjem dodijeljen “pogrešan pol”, zbog čega su i oni postali transrodne osobe, piše “24sata“.

“Cijela porodica je u tranziciji. To je kao da si ponovno rođen, kao da sve proživljavaš po prvi put. I moja djeca polako postaju ono što su uvijek željela biti”, kaže Daniel.

Njihov sin, 11-godišnji Mason, rođenjem je bio djevojčica, no sada je transrodni dječak. Kći Joshua ima 13 godina i iako je rođena kao dječak sada se odijeva i ponaša kao djevojčica.

“Imala sam 6 ili 7 godina kada sam počela shvaćati da sam u krivom tijelu”, kaže Joshua.

Daniel Harrott kaže kako je većinu života živio kao žena, ali se nikad u tom spolu nije osjećao ugodno. Vjenčao se za muškarca, rodio dvoje djece i još uvijek se nije dobro osjećao.

Prošle godine kada je Joshua izrazila želju da se pridruži izviđačicama, Daniel se ‘prosvijetlio’.

“Napokon sam si priznao tko sam kada sam shvatio da i moja djeca to prolaze. Znam da je to istina jer i ja sam prolazio isto”, kaže Daniel koji je se zatim pogledao u ogledalo, ošišao kosu i konačno odjenuo odjeću koja mu pristaje.

Joshua, Mason i Harrott sprijateljili su se s Austin koja je volontirala u grupi podrške roditeljima transrodne djece. Njihov se odnos razvio u pravu ljubav.

“Bilo je mi otkriće kada sam vidjela da će me oni razumjeti zbog onog što jesam. Osjećam se voljenom”, kaže Austin.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.