26.12.2017. 19:52
0
Dvanaest godina glumio da je nijem pa zaista zanijemio
Jedan Kinez osumnjičen je da je prije 12 godina ubio strica i njegovu suprugu. On je tada pobjegao i od tada je glumio da je nijem - da bi na kraju zaista izgubio moć govora!

Izvjesni Ženg je napustio svoje selo u pokrajini Žejiang, na istoku Kine, 2005. godine, nakon što je, navodno, ubio strica i strinu poslije banalne prepirke o kiriji od 64 eura.

Kako navode kineski mediji, od tada je glumio da je nijem, promijenio ime i zaosnovao porodicu.

Uspio se i zaposliti na gradilištu u drugoj pokrajini. Ipak, lokalna policija posumnjala je u njega kad je otkrila da nema lične dokumente. Nakon što mu je uzet uzorak krvi, otkriveno je da se njegov DNK poklapa sa onim koji je imao rođak ubice za kojim se traga već 12 godina. Međutim, Ženg je priznanje mogao dati samo pismeno. 

Nakon što je 12 godina glumio da je nijem, on više ne zna da govoriti - navode mediji.

- Nisam govorio, pa nisam bio u opasnosti da kažem neku glupost - objasnio Ženg policajcima razloge svoje glume, koja se pretvorila u stvarnost. 

Ako Ženga sud proglasi krivim za ubistvo, prijeti mu smrtna kazna.

(Avaz/Ajla Hurko)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.