18.1.2018. 12:24
0
Cijeli Kazahstan priča o svadbenoj torti vrijednoj više od 100.000 eura
Svi kazahstanski mediji ovih dana su izvještavali o torti kojom su se 14. januara u Shymkentu počastili mladenci, kćer utjecajnoga biznismena Kairata Satibaldija i unuk oligarha Šerikžana Seitžanova.

Naime, torta koju je izradio Renat Agzamov stajala je basnoslovan novac, navodno preko 100.000 eura, odnosno 200.000KM, ako je za vjerovati podacima koje je objavila televizijska stanica Evrazija. 

Identičan iznos navela je i agencija AKIpress, ali da budemo do kraja pošteni, na kazahstanskom portalu Today pronašli smo drugačiji podatak, informaciju da je slastica stajala dvostruko manje od navedene svote, prenosi Avaz.

Bilo kako bilo, torta je u ovih nekoliko dana postala svjetski poznata, a o njoj vam još možemo reći da je bila četiri metra široka, jednako toliko visoka, odnosno da je težila čak tonu i po.

Napravljena je poput dvorca iz neke bajke, a na snimkama ćete primijetiti i da je u sebi imala mehanizam koja je oko torte vozila kočiju iz koje su izašle figurice mladenaca.

(Ajla Hurko)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.