18.1.2018. 13:46
2
Kineski „zaleđeni dječak“ od 77.000 dolara donacija dobio samo 1.240
Wang Fuman prošle sedmice postao je viralna senzacija nakon što je fotografija njegove smrznute kose prikazana na internetu.

Otkriveno je da je njegov izgled uzrokovan time što je na temperaturi od -9 stepeni Celzijusa morao do škole pješačiti četiri kilometra.

Osmogodišnjak dolazi iz slabije situirane porodice. Prema pisanjima svjetskih medija, dječak živi u kolibi izgrađenoj od blata s djedom i starijom sestrom, a roditelje rijetko viđa, jer su radnici migranti koji borave u drugim gradovima, prenosi Avaz.

Nakon fotografije koja je obišla svijet, ljudi u Kini željeli su pomoći mladom Fumanu. U potezu koji vraća vjeru u humanost, Kineski nacionalni radio kazao je da je 300.000 juana odnosno 46.638 dolara prikupljeno za pomoć dječaku u samo pet dana.

Ali otada, Vang je dobio samo 8.000 juana, tačnije 1.243 dolara od čitave sume. Kineski nacionalni radio kazao je da je ostatak novca raspoređen širom regije kako bi pomogli više školske djece.

U svojoj izjavi, organizacija „Ludian County Bureau of Education Chen Furong“ kazali su da „ukoliko bi sve donacije bile dodijeljene Fumanu, novac ne bi pomogao zdravom odrastanju dječaka, kao što ne bi podržalo prave namjere donatora“. 

(Ajla Hurko)

 
2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.