24.2.2018. 18:00
0
Zdanje poput pećine iz kamenog doba od 3,5 miliona dolara
Neobična kamena kuća u Malibuu, vrijedna 3,5 miliona dolara, leži na izoliranom uzvišenju, samo nekoliko minuta od plaže. Okružuju je zadivljujuća 23 ara zemlje, odakle se pruža panoramski pogled na Pacifik, Kanalske otoke i Los Anđeles.

Izuzetno zdanje ima jednu spavaću sobu, dva kupatila i kuhinju, a cijeli enterijer, od namještaja i uređaja do dekoracije, dizajniran je tako da asocira na kameno doba. Dnevna soba i trpezarija organizirane su oko centralnog kamina na drva.

Nad udobnim prostorom za relaksaciju i objedovanje nadvija se plafon, koji prostoru pruža impresivan izgled, a kroz masivne prozore bez okvira ulazi obilje prirodne svjetlosti, koja čini da boravak u kući bude prijatan.

Velike staklene površine brišu jasnu granicu između enterijera i eksterijera pa bogato zelenilo i umirujuće plavetnilo mora i neba postaju dio doma. No, najsnažniji utisak ostavljaju zidovi nepravilnog oblika, koji podsjećaju na kamenu pećinu.

(Ajla Hurko) 





0
ZANIMLJIVO
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.