8.4.2018. 22:15
0
Najskuplji hotel u svemiru: 16 zalazaka sunca u 24 sata za 15 miliona KM
Ako ste ikada poželjeli odsjesti u svemiru, "Orion Span" ima rješenje za vas.

"Aurora Station" ponudit će prvu potpuno modularnu svemirsku stanicu i luksuzni hotel u svemiru. Aranžman će se prodavati za šestero ljudi koji će 12 dana živjeti poput astronauta 320 kilometara od zemljine površine u bestežinskom stanju.

U "Orion Spanu" navode kako će se pozabaviti istraživanjima uzgoja hrane u svemiru, koju će turisti moći odnijeti kući kao suvenir. Još jedna od pogodnosti koju vam ne mogu ponuditi ni najskuplji hoteli na Zemlji je 16 zalazaka i izlazaka sunca svakih 24 sata. Pri povratku na Zemlju, kompanija će osigurati junački doček prilikom slijetanja.

Ako ste zainteresirani za svemirski turizam, počnite štedjeti jer će vam do 2022. godine u kojoj se predviđa otvorenje trebati oko 15 miliona KM po osobi. Trening za hotelski smještaj u svemiru organizirat će se u tri faze – od obuke u trajanju od mjesec do šest sedmica u "Houstonu" i zatim "Aurori".

Nakon završenog konkursa polaznici će moći iskoristiti certifikat za iduća putovanja.

(Ajla Hurko)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.