8.12.2018. 22:00
0
Finski proizvođač skija Atomic odlazi u kineske ruke
Poznati finski proizvođač sportske opreme Amer Sports (Atomic, Salomon, Wilson) bit će preuzet od kineskih investitora.

Grupa investitora predvođena Anta Sports Products Ltd, namjerava da kupi kompaniju za 4,6 milijardi eura, objavljeno je u petak.

Dioničarima kompanije, koja se u nekim područjima takmiči sa Adidasom i Pumom, kineski investitori ponudili su 40 eura po dionici. To je premija za 14 posto veća u odnosu na krajnju cijenu dionica Atomica u četvrtak. 

Informacije o mogućoj prodaji Atomica kruže već neko vrijeme. 


Šef ski kompanije Atomic ne brine za sudbinu postrojenja u Altenmarktu u Pongau, prenosi Indikator.ba.

"Naša lokacija ovdje je nepobjediva i nemam straha da ćemo je morati seliti", kazao je Volfgang Mayrhofer sredinom septembra.



(Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.