18.10.2019. 14:38
1
Žena iz Breze opsjednuta crvenom bojom: Jede iz crvenih tanjira, pije iz crvenih čaša, planiraju napraviti crvenu grobnicu
Zorica Rebernik iz Breze kod Tuzle provela je život u crvenom te planira da tako i ostane, čak i nakon njene smrt.

Nakon četiri decenije oblačenja u crveno, 67-godišnja Brežanka odlučila je da za nju i njenog supruga Zorana napravi crvenu grobnicu od crvenog granita uvezenog iz Indije.

Penzionisana učiteljica i njen suprug žive u crvenoj kući, jedu iz crvenih tanjira, piju iz crvenih čaša i spavaju u crvenom krevetu, pišu Nezavisne.

“Kada sam napunila 18 ili 19 godina odjednom sam osjetila potrebu da nosim crveno. Na mojoj odjeći i u mojoj kući ne smije biti nijedna tačka druge boje”, rekla je Rebernik za Reuters.

Kaže da joj nošenje ove boje daje osjećaj snage i moći. Zbog njene opsjednutosti crvenom bojom, Rebernik je postala poznata u mjestu u kojem živi.

“Svi me poznaju. Kada me sretnu na ulici, nude mi različite stvari u crvenoj boji“, rekla je ona, dodajući da ne reaguje ni na jedan poklon koji nije crvene boje, bez obzira koliko je vrijedan.
Za svog supruga Zorana udala se u crvenoj boji, a i na sahrane odlazi obučena u crveno, umjesto tradicionalne crnine, piše Oslobođenje. 

Jedini problem je što njen muž ne može primjetiti kada ona obuče novu haljinu.

“Ne vidim razliku, sve je isto”, rekao je on.



(Lejla Trle) 

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.